Modtagelig for forandring

- en historie om at føle sig sikker

Det er mandag morgen, og du arbejder som skribent i en virksomhed, der producerer eksklusive bryllupsinvitationer. Gennem de sidste 15 år, har du skrevet bryllupsinvitationer i hånden, da det gøre invitationerne mere autentiske og personlige. Efter de mange års øvelse er din håndskrift smuk, autentisk og næsten perfekt. Det får næsten bryllupsinvitationerne til at ligne et kunstværk.

Til frokost høre du én fra regnskabsmæssige foreslå, at I køber et nyt edb-program, der lige er kom på markedet. Ifølge den seneste forskning kan programmet indstilles til at udskrive invitationerne, så det ser ud som om det er blev skrevet i hånden. Det kan endda indføre små variationer i skriften, så invitationerne faktisk ser ud som om de er skrevet af et menneske.

Du har aldrig rigtig arbejdet med computere før, men har hørt fra et par venner, at computere har gjort en masse jobs overflødige.

Frygten kommer snigende og du ser langsomt dit liv gå i opløsning:

  • Dit job (som du elsker) er i fare.
  • Du kan ikke finde ud af det nye edb-program
  • Du er usikker på om edb-programmet vil levere en høj nok kvalitet.

Tirsdag eftermiddag dukker din chef op ved dit skrivebord og beder dig om at hjælpe med at vurdere computerprogrammet du hørte om under frokosten i går. Din chef fortæller dig, at han virkelig værdsætter din store erfaring og gode færdigheder, og mener derfor, du vil være perfekt til jobbet.

nervous
Føler du dig motiveret til at acceptere forandring?

At skabe sikkerhed

Før du kan bede nogen om at være klar til forandring, er du nødt til at forstå, hvor de kommer fra, og gøre hvad du kan for at fjerne deres frygt. I eksemplet ville du sandsynligvis have været meget mere motiveret, hvis du var:

  • lovet job sikkerhed
  • tilbudt faglig uddannelse i det nye edb-program
  • blevet fortalt at selv fejltagelser og fiaskoer var værdifulde, da de ville hjælpe virksomheden lære.
  • fri til enten at acceptere eller afvise software løsning baseret på din faglige udtalelse.

Som ledere må vi aldrig kan glemme, at vi arbejder med mennesker, og at vi alle er forskellige og har forskellige perspektiver. Lederen synes formodentlig at dette er et virkelig interessant projekt, så selvfølgelig ville du elske at blive involveret – noget der nok ikke kunne være længere fra sandheden.

Så har jeg en opskrift på hvordan man skaber sikkerhed?
Jeg kunne sandsynligvis lave en liste, og måske endda tjene en formue ved at sælge den til alle, der er på udkig efter en nem løsning. Jeg tror dog ikke på at en simpel “to do” liste virker, da den ikke kan tage højde for den kompleksitet der er involveret i en forandringsproces. Som ordet antyder, betyder forandring indførelsen af ​​noget nyt, og da formålet med forandringen oftest har en stor indflydelse på folks motivation, ville det være naivt at tro, at der er en universel formel for, hvordan man skaber sikkerhed.

I stedet for at forsøge at håndtere forandring som en rationel målbar proces, skal du aktivere din følelsesmæssige intelligens og bruge den aktivt i den måde du samarbejder med andre.

Hvis du har fundet denne artikel inspirerende, så spred gerne budskabet.

Article by allan@rennebo.dk

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.